Coronavirus – Huisartsenpraktijk Wheermolen – Purmerend

Welkom op de website van de huisartspraktijken

Smit & Vos
Willemse & Zanders
Van der Veen

Vanaf heden is het mogelijk via een patiëntportaal en bijbehorende app, emailconsulten, herhaalrecepten en zelf afspraken in de agenda te maken. De huidige manier van emailconsulten en herhaalrecepten komt hiermee te vervallen. U moet zich opnieuw, eenmalig aanmelden, en dan komt u bij uw eigen patientportaal. Het is een overzichtelijk portaal waarmee uw gemakkelijk berichten kunt sturen, afspraken kunt maken en recepten kunt herhalen. Als u aangemeld bent, kunnen wij u ook makkelijk en veilig berichten sturen.

Tijdelijk hebben wij de functie om via het portaal zelf afspraken in te plannen uitgezet. Dit ivm de noodzakelijke Corona triage.

Coronavirus

Op deze pagina vindt u de laatste informatie en adviezen over het coronavirus. De informatie is afkomstig van het RIVM en Thuisarts.nl.

Corona preventie beleid praktijk

N.a.v de landelijke richtlijn hebben wij ons beleid aangepast.
U mag de praktijk bezoeken zonder mondkapje. Indien u kampt met een luchtwegklacht verzoeken we u wel een kapje te dragen. Blijft u alstublieft alert op de 1,5 meter  afstand regel.

Er blijft gelden ons niet te bezoeken zonder afspraak maar eerst te bellen. De telefonische triage van onze assistentes blijft erg belangrijk, ze vragen uw klachten kort uit om uw afspraak geschikt te plannen. Het is momenteel druk en medisch minder urgente zaken kunnen daarmee wat langer duren dan u van ons gewend bent.

Vanwege de beperkte ruimte met de afstand maatregel vragen we u nog steeds alleen te komen tenzij u afhankelijk bent van begeleiding en neemt u uw kind op schoot in de wachtruimte.

Voor de afspraken bij de POH’s Simone, Rida en Anita is in het benedenportaal een wachtruimte ingericht. U wordt verzocht hier plaats te nemen en u wordt daar opgehaald.

Voorafgaand aan de controle afspraken is bloedprikken bij het SALT weer mogelijk, echter is er geen inloop mogelijkheid meer. U moet een prik afspraak maken bij het SALT, dit kan via de website van het SALT www.salt.nl of u kan bellen 088-9100100 (ma t/m vr 08:00 – 17:00 u)

Als u een consult wilt afspreken zal de assistente u vragen naar verkoudheidsklachten, hoesten en koorts. Als u deze klachten hebt kan er geen afspraak in de praktijk worden gemaakt. U wordt verzocht zo mogelijk eerst uit te zieken en kunt een afspraak maken als u 24 uur klachtenvrij bent (niet verkouden, niet hoestend en geen koorts).

Als u toch op korte termijn gezien moet worden en uitzieken is geen optie, dan wordt er een afspraak gepland in de Boeierpraktijk, op Boeierstraat 42 (rechts naast de apotheek). Hier zal een van de artsen van de HOED in beschermende kleding luchtweg spreekuur doen. Deze speekuren worden roulerend gedaan en u zal daar dus niet altijd uw eigen huisarts treffen.

Zelftest: Corona-vragentest

Heb ik corona, wat moet ik doen? De corona-vragentest geeft u op een makkelijke manier informatie en advies over corona. De test is gemaakt door het Nederlands Huisartsen Genootschap, de wetenschappelijke vereniging van huisartsen in Nederland.

Start de test

Thuisarts.nl

Veel informatie kunt u vinden op de website Thuisarts.nl. U leest daar bijvoorbeeld wanneer u de huisarts moet bellen en wat u kunt doen om besmetting te voorkomen.
Ga naar thuisarts.nl

Landelijk informatienummer

Van 08:00 tot 20:00 uur kunt u met al uw vragen over corona terecht bij het landelijke informatienummer van het RIVM: 0800-1351

0800-1351 Bel informatienummer

Overige nuttige links

Uitleg over het coronavirus. In makkelijke taal.